The New Tantra volgens Alex Vartman uit een artikel van Wim de Jong

Volkskrant The-New-Tantra

 • door seksuele en spirituele ontwikkeling verder groeien,
 • van seksuele vrijheid en lustbeleving genieten, veel energie en creativiteit krijgen,
 • ook met gelijk geslacht seksueel contact hebben,
 • de-armouring of De-Armouring = ontwapening (de-bepantsering) = opheffen van angstblokkades met betrekking tot anus en vagina,
 • onvoorwaardelijk liefde te geven en te ontvangen, door alleen ons ego waar te nemen als dat naar voren komt, en dan met die ego-gevoelens niets te doen,
 • praktiseren van advanced sex, zonder klaarkomen en met energie-behoud,
 • rondpompen van de seksuele levensenergie door de energiebanen (nadi's) in de rugwervel, de baarmoederhals en de prostaat,
 • geen 17 daagse oxytotine-hormoon dip na piekorgasme bij mannen, met negatieve gevolgen,
 • gevoel voor vagina en penis en harts-gevoel ontwikkelen,
 • delen van alledaagse seksuele problemen en seksuele status in de groep vertellen,
 • ontwikkelen van squirten door simpele massage van de ruggewervel,
 • ontwaken van kundalini kanaal door masseren van ingewanden en wervelkolom, om zodoende een langdurend full-body-orgasme te krijgen,
 • pornografische fantasie, die je bij masturbatie oproept, uitbeelden en vertellen,
 • spirituele praktijk te oefenen door je ego uit te schakelen en volledig je gevoelens te uiten, door gewaagde dingen te vertonen, zoals travestie e.d.
Level 1: Kundalini awakening en spirituele en seksuele basistechnieken in TNT, alles met kleding aan; Level 2: Gericht op het wegnemen van schaamtegevoelens en taboes bij de deelnemers, De-Armouring van de vagina en anus, groepsbijeenkomsten zonder kleding; Level 3: Ook wel aangeduid als het 'crazy level': o.a. mogelijkheid tot het participeren' in groepsseks en trio's, mits deelnemers een medische gezondheidsverklaring kunnen overleggen. Erop gericht om ruim baan te geven aan seksuele fantasieen en jaloezie tussen partners uit te bannen; Level 4: Traditionele ceremoniele bijeenkomsten waarbij natuurlijke planten, zoals Kavakava worden gebruikt, 'met het effect om de neo-cortex (het verstandelijke brein) te laten ontspannen, waardoor de meeste mensen een satori ervaren'; Level 5: Confrontatie met het ego, vrijmaking van verslavingen; Level 6: Transmissie-training: vind je goeroe(s), leer bidden om hoe je wil dienen in plaats van om wat je wil krijgen; Level 7: Doorbrengen van een week in een donkere, ondergrondse bunker, erop gericht om je eigen levensdoel te vinden; Level 8: Healer/teacher-studieprogramma, bedoeld voor hen die zelf TNT cursus willen organiseren; Level 9: Stop de mindfuck, en hoe dat te bereiken; Level 10: Sjamanistische healing, het vermogen om anderen te 'lezen', de vaardigheid ' 'tot het verrichten van 'kleine wonderen'; 'de voltooiing van level 10 is ' wanneer je een permanente staat van verlichting bereikt'.
Resume
The New Tantra volgens Alex Vartman is echt iets voor deelnemers die zich in seksueel opzicht onbeperkt en op een nieuwe manier willen ontwikkelen, uitleven en hun taboes willen doorbreken. De nadruk ligt op niet klaarkomen van de man en het aan de kant zetten van ego gevoelens. Ook ~De-Armouring~, het opheffen van angstblokkades m.b.t. anus en vagina is een belangrijk item. Stimulatie van de G-plek in de vagina voor squirten en stimulatie van de prostaat (P-plek) via de anus om een langdurig orgastisch gevoel zonder klaarkomen te krijgen. Ful Body orgasme is bereikbaar door massage van het kundalini kanaal en openen en ontspannen van de cervix (baarmoederhals).
Zie andere Tantra praktijken:
~Praktijk-Tantra-en-Bdsm~
~De-Armouring~
~Sacred-Kink~
~Yab-yum~
De-Armouring
In The-New-Tantra wordt De-Armouring gepraktiseerd en dat betekent ontwapening. Een schild of muur wordt als het ware afgebroken. Het komt er op neer dat angstblokkade's of conditioneringen in het perineum met name in de vagina en anus en bij de penis opgelost worden.
In een video van het programma "spuiten en slikken" is te zien hoe Alex Vartman drukpunt massage bij de onderkant van de wervelkolom op de rug en bij de schouders toepast en er bij Marijke eerst boze gevoelens opkomen en zij dan een sterk orgastisch gevoel ervaart.

Video Spuiten en slikken Alex Vartman

Michael Polling van "groeien in verbinding" volgde een workshop van Andrew Barnes die hard, minimaal een halve minuut, op bepaalde punten van het lichaam drukt om pijn te transformeren van het fysieke lichaam, naar het emotionele lichaam en dan naar het energetische lichaam. De De-Armouring technieken van Barnes vinden plaats op de voorzijde van het lichaam, waarbij soms een elleboog onder de ribbenkast dwars door een lichaam lijkt te gaan. De genitalien worden niet overgeslagen. Terecht, want het bekken-gebied is het gebied waar de meeste blokkades zich hebben genesteld. De pijngrens wordt bij de genitalien verlaagd, maar op die plek nog steeds behoorlijk pijnlijk. Lingams worden naar alle kanten uitgerekt en geschud (soms 'enger' dan echt pijn-' lijk), yonilippen worden evenzeer uitgerekt, net als het beschermende clitoriskapje. Intern bestaat de De-Armouring vooral uit het drukken (en vasthouden van de druk) op harde plekjes, of plekjes die de vrouw als bezwaard/naar/pijnlijk ervaart.

Verslag van Michael over workshop

In een video van Andrew Barnes kun je zien dat hij op een heel andere manier bezig is, het lijkt meer op Reiki.

Video van Andrew Barnes

Zie andere Tantra praktijken:

~Praktijk-Tantra-en-Bdsm~
~The-New-Tantra~
~Sacred-Kink~
~Yab-yum~
Sacred Kink

Het boek Sacred Kink

Inhoud

 • Pad van Meditatie (Ademen)
 • Pad van Rituelen
 • Pad van het Ritme
  - Body drumming = Lichaam als drums
  - Flogging = Geseling
  - Spanking = Klappen
  - Caning = Slaan met Riet
  - Punching and Slapping
  - Kicking = Schoppen
  - Pulling on Bondage = Aan Bondage trekken
  - Repetition of Language = Korte zinnetjes herhalen
  - Playing to Music
 • Ascetische's Pad
 • Pad van de heilige Planten
 • Pad van het Lichaam
 • Pad van de Beproeving
 • Pad van het Paard

Zie andere Tantra praktijken:

~Praktijk-Tantra-en-Bdsm~
~The-New-Tantra~
~De-Armouring~
~Yab-yum~

Ervaringen

Evaluatie Tantra-Massage's

1e keer
Weldadige massage en body massage. Op het eind ging mijn lichaam natrillen. Wist niet eens hoe mijn Tantrika er precies uit zag ;-)
2e keer Een beetje last van kramp in mijn voeten, als ik op mijn buik lag. Ontroerend gevoel van genot op het eind en moest een traan wegpinken.
3e keer
Duidelijk een flow gevoeld en voelde mijn lichaam synchroon met het lichaam van de Tantrika in een golving. Hield mijn bekken hoger wat lekker was.
4e keer
Voor de eerste keer iets meer opgewonden. Gevoel van ontroering en plezier.
Dit keer ervoer ik nawerking van de massage heel duidelijk:
Waterige ogen, warm en tintelend gevoel over mijn hele lichaam, een gevoel of ik ergens anders was, en lichte hoofdpijn, wellicht door afvoer van afvalstoffen.
5e Keer
Ik zou meer contact met de Tantrika willen hebben, want als je op de mat ligt, heb je de ogen dicht.
- Eerst energie laten doorstromen door handen vast te pakken en in de ogen te kijken?
- Na het uitkleden elkaar 10 sec. te omhelzen en elkaar in de ogen te kijken?
Ik was te ongeduldig bij het energie laten stormen en het omhelzen en een volgend keer moet ik mij meer overgeven en de leiding aan de Tantrika laten.


Massage's

Lentebloesem Massage De masseur zit aan het hoofdeind en de client ligt op haar rug. Symetrisch doet hij het oprapen van bloesemblaadjes na, met een druk van enkele grammen.


Rug en Bil Massage
 • De masseur zit aan de zijkant van de client en met twee handen, vingers enigszins uit elkaar, vanaf het midden van de onderrug naar de zijkant bewegen. Langs haar zij, tegen het laken en haar lichaam enigszins vasthouden en zacht heen en weer schudden en weer terug naar het midden van haar onderrug.
 • Met beide duimen op een bilspier drukken en rondjes maken.
 • Met de hele onderarm langs de ruggegraad (niet er op) van boven naar beneden en bij de bil rondjes draaien.

Mijn ervaring met (Bdsm) meetings

In 2000 ging ik na het lezen van het Spiegelogie-handboek van Willem de Ridder naar zogenoemde fanclub-avonden, die om beurten bij de deelnemers thuis gehouden werden. Je was fan van elkaar en zat in een kring om je gevoel te voelen, bestellingen te doen, dankbaarheid te voelen, de ander volledig te accepteren en onvoorwaardelijk te steunen en heel belangrijk; van jezelf te leren houden. Ook je overtuigingen te veranderen en oordelen achterwege te laten. Nu besef ik dat de universele spelregels, die we gebruikten veel overeenkomst hebben met het Boeddhisme. Achteraf bezien oefende ik toen ook al met een hartsverbinding maken en handen vasthouden en diep in de ogen kijken ;-)

Bij bdsm-ers thuis en in de Berghut heb ik met verschillende bondage-teken-sessie's meegedaan. Het concept is een aantal tekenaars, ervaren riggers en modellen uit te nodigen om een gezellige tekenmiddag te hebben. De modellen gaan schaars gekleed in (bondage)slip oid, de dames met blote borsten. Er is een ontspannen sfeer en de riggers hebben meestal wel een idee over hoe een model vast te binden, bvb. met bamboo stokken of in de tuin aan een boom als het mooi weer is. Opvallend was hoe intens en liefdevol er op die sessie's wordt gespeeld, heel bijzonder om dat te zien en te tekenen.

Op de Peer-rope oefensessie's in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het makkelijk om als single contact te maken of iemand te vragen om te knopen of zelf geknoopt te worden. Over de techniek van het knopen, over het gebruikte touw en andere hulpmiddelen is veel te leren en te vertellen. De deelnemers zijn makkelijk gekleed, de dames vaak in een soort van yoga kleding. Stelletjes spelen meestal met elkaar. Er komen heel serieuze knopers en deelnemers die op een geinige manier willen spelen.

Gewoon een gezellige middag met liefhebbers van bondage onder elkaar op een Kinbaku Salon bij iemand thuis. Sexy kleding is geen bezwaar en ervaring met bondage is niet nodig, want er zijn altijd ervaren riggers die uitleg kunnen geven. Stelletjes spelen meestal met elkaar en doen bondage of soms spanking of iemand in folie wikkelen. De sfeer is open en hartelijk en dat komt door de gezamenlijke 'afwijking' van de deelnemers denk ik en vanwege dat minstens de helft van de deelnemers elkaar goed kennen. Alleen over seks en bdsm praten en lekkere hapjes nuttigen maakt het leuk en helemaal als er ook nog een beetje gepoteld kan worden, zoals de belgen zeggen.


Verslag van Tantra oefeningen van de Tantra workshop

We waren gekleed, dus geen "echte" Tantra, want dan gaat de Tantrik (ontvanger) en de Tantrika (v) of Tantriki (m) ook bloot. Het ging om ervaren en voelen...
 • Met de ruggen tegen elkaar op de grond zitten. Als iemand gaat bewegen volgt de ander, zodanig dat je elkaar goed aanvoelt.
 • Met het gezicht naar elkaar toe zitten. De een maakt mooie bewegingen en de ander volgt die bewegingen in spiegelbeeld.
 • Dansen en lopen over de dansvloer. In het voorbijgaan kijk je de ander lief en glimlachend aan. Het is "gemaakt", maar toch krijg je een prettig gevoel als iedereen lief naar je lacht!
 • Paarsgewijs masseren we elkaar. Een ieder mag zijn of haar grenzen aangeven en verzoeken hoe te masseren of strelen. Mijn partner en ik masseerden wel even goed, dacht ik, dus met "liefdevolle aandacht".
 • Twee paren vormen een groep. Om beurten wordt iemand door de 3 andere gemasseerd of gestreeld. We deden T-shirt en broek uit voor huid op huid contact en dan 6 handen, die mij streelden en masseerden, dus wel heel lekker ;-)
Bij de "echte" Tantra wordt de vrouwelijke (Parvati) en mannelijke energie (Shiva), a.h.w. naar elkaar toe gemasseerd en dan komt Prana (de levens- of seksuele energie) vrij en die wordt dan niet ontladen door orgasme, maar over het hele lichaam verspreid. Ook worden dan de geslachtsdelen gemasseerd, maar zo ver gingen in de workshop niet.